Mindset training: Vaste mindset vs groeimindset.

Mindset, wat is het nou precies? Een mindset is een denkstijl of houding die bepaalt hoe je naar jezelf en je kwaliteiten en vaardigheden kijkt. In de grondslag bestaan er twee denkstijlen en houdingen: een groeigerichte en een vaste mindset. Het is gemakkelijk positief te blijven als alles goed verloopt. Het is lastiger om ook positief te blijven wanneer zaken in je leven tegenzitten. Het is een feit dat iedereen problemen ervaart: je kunt ze vermijden, ze kunnen je boos of somber maken, of je kunt ze pro-actief aanpakken. Het verschil hierin kan gemaakt worden door een positieve mindset!

Dit viel ook de sociale en cognitieve psychologie professor Carol Dweck op, zij onderzocht dit verschil met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling, motivatie en intelligentie. Ze maakte hierin een onderscheid in een vaste en groeimindset. Een positieve mindset zorgt ervoor dat je mogelijkheden en kansen ziet en je problemen als uitdagingen benaderd. Volgens haar onderzoek is dit de sleutel tot persoonlijke groei en succes in het leven.

Het leven is één groot leerproces, dus wat zou het mooi zijn als je hiervoor ontvankelijk bent doordat je positief hebt leren denken. In deze training krijg je de handvatten om positief te leren denken; het verschil kennen tussen een vaste en een groeimindset, het herkennen van gedachten, het ombuigen van niet-helpende naar helpende gedachten en assertief reageren.

Ook goede schoolresultaten beginnen met een positieve mindset!
Merk jij dat je mindset je soms in de weg zit? Wil je leren hoe een groeimindset i.p.v. een vaste mindset ontwikkelt? Meld je dan snel aan.

Grooth in studiebegeleiding

Persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. We kijken naar jouw mogelijkheden en niet naar je beperkingen.

Waarom kiezen voor De Grooth?
  • Wij geven je de uitleg die jij nodig hebt, zodat je succesvol aan de slag kunt met je schoolwerk.
  • Wij sluiten aan bij jouw leervoorkeuren, zodat het leren leuker, makkelijker en effectiever wordt.
  • Wij bieden een informele sfeer waarin jij in alle rust jouw werk kunt doen.